2n EP - L'Assumpció

dissabte, 10 de desembre del 2022

Visitam Morneta!

 Són totes les feines importants? Aquesta és la pregunta de la nostra segona situació d'aprenentatge.

 Per tal de poder-la respondre esteim treballant sobre els diferents sectors de treball: les feines relacionades amb la natura, les feines relacionades en la producció i les feines relacionades amb els serveis.

 A més també hem vist com els productes que ens ofereix la natura (olives, fruits, cotó, fusta, celulosa, petroli, llet...) es transformen en productes elaborats (oli, confitura, camisetes, mobles, paper, plàstic, iogurts...)

Hem comprovat com aquestes transformacions, avui en dia es fan de manera molt diferent de com es feien antigament. Abans la producció era molt manual i avui en dia està tot molt mecanitzat.

Aprofitant que hem vist el procés de com l'oliva es converteix en oli, hem decidit anar a Morneta a visitar la seva antiga tafona! 

En Nicolau i na Lucía ens han rebut amb els braços oberts i han aprofitat la visita per ensenyar-nos moltes coses més: d'on venia el nom de Morneta, quants de metres quadrats té la finca, la casa, quantes habitacions hi ha, la sala blava, el menjador, la capella, els estables, l'aljub...i contar-nos tots els seus secrets i mostrar-nos coses molt antigues!

Moltes gràcies família Morell Doglio!

Tafona


Tafona

Aljub

Baixant als estables

Estable

Capella

Entrada

Menjador

Sala blava


Berenant al soleiet!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.